zaterdag 27 april 2013

Flower Power - 3

De laatste bloemen van Valerie!

Deze week hadden we de vrolijke bloem, die bij mij helaas niet zo goed gelukt is. De dubbele bloem die een stuk beter van mijn haaknaald af kwam, maar alsnog niet zoals op het plaatje :-) De crysant heb ik stiekem overgeslagen want die leek me te veel op de gerbera.

Maar toen kwam de roos en sprong ik een gat in de lucht achter mijn computer, want ik wilde zo graag een roos leren! Op de valreep, als bloemetje nummer tien. De roos was minder lastig te maken dan ik dacht en ik ben helemaal tevreden over het resultaat.







Jammer dat de Flower Power afgelopen is. Het was erg leuk om aan mee te doen en zo wat patroontjes in de vingers te krijgen. Het was heel goed te doen voor een beginnende haakster als ik en ik weet zeker dat ze nog vaak van pas gaan komen, ik heb alles geprint. Bedankt Valerie!

woensdag 24 april 2013

Het Koningslied

Kijk nou wat ik vandaag tegen kwam in de lokale Boliviaanse krant! Guillermo Alejandro, oftewel Willem-Alexander en Maxima. Zelfs hier is het nieuws over het koningslied doorgedrongen. In het artikeltje staat dat het is betiteld als 'slechtste nummer aller tijden'.
Ik heb het nog steeds niet gehoord maar ik heb dus ook niks gemist. Is het echt zó erg?

maandag 22 april 2013

Flower Power - 2

Daar ben ik weer met het tweede setje bloemen van Valerie. Deze keer de Helleborus, de Anjer en de Dahlia. De Anjer was een beetje afzien met al die lossen haken, maar het resultaat is mooi geworden. De favoriet van deze drie is de Helleborus, ik vind de groene blaadjes zo leuk!





Nu ik toch met bloemen bezig was, probeerde ik ook dit patroontje van Ellebel uit met wat andere kleurtjes wol. Helaas zijn de kleuren op de foto niet zo goed te zien, maar het doet tropisch aan met felroze en turqooize. Ik vond dit een erg leuk bloemetje, zowel om te maken als om te zien, omdat er vier kleuren wol in gebruikt kunnen worden. Voor de oplettende lezer; met het eerste exemplaar kwam ik uit op vijf blaadjes in plaats van zes, maar ach, ook die is best ok en toen had ik het goed door voor de volgende.


Een productief haakweekend, want verder haakte ik nog een potje om en begon ik met wat extra granny squares. Dat wordt mijn doel voor deze week: mijn eerste kussenhoes haken!


zondag 21 april 2013

Een zonnige zaterdag

Eind september gaan we trouwen. En tot nu toe hebben we nog geen kerk vast kunnen leggen! Het was dus hoog tijd voor een rondje kerken kijken op onze zaterdagochtend. Gelukkig was het een zonnige dag. Op werkdagen kijk ik vaak niet goed om me heen, maar deze keer kon ik echt genieten van de mooie stad waarin we wonen.


Geen kerk, maar dit is het uitzicht van de feestlocatie. Niet slecht toch?








Nu nog even verder haken aan de bloemen van Valerie. Nog eentje te gaan en dan ben ik weer bij. Het resultaat is morgen te zien!
 

vrijdag 19 april 2013

Pluizenbolletjes

Deze pluizenbolletjes mocht ik vandaag even bij me hebben. Zijn ze niet schattig?

Het zijn de kleine broertjes en zusjes van mijn eigen Siamese poes, die er 2,5 jaar geleden ook zo uitzag. Haar moeder had weer een nestje en twee vrienden wilden wel zo´n kleintje in hun hart sluiten. En dus nam ik ze even mee naar het werk waar ze een uurtje in de keuken stonden te piepen, zodat hun  nieuwe eigenaars ze konden ophalen.

Ik vond het wel gezellig en gaf ze allebei melk in een eierdopje. Inmiddels zijn ze allebei naar hun eigen familie en deed het afscheid nemen van mijn nieuwe vriendjes toch een klein beetje zeer, al weet ik zeker dat ze heel goed terecht gaan komen. Zo klein en zo pluizig, ik had er graag eentje stiekem in mijn tas willen stoppen.
 



donderdag 18 april 2013

Baby poncho en mutsje

Deze week maakte ik deze leuke babyponcho en mutsje voor mijn pasgeboren nichtje af. Het is een van mijn eerste ´echte´ haak projecten en ik ben er heel tevreden over.

Het patroon voor de poncho vond ik hier en voor het mutsje gebruikte ik dit model. De muts lijkt me vrij groot uitgevallen, maar daar groeit ze vast op een dag in. Ik heb er zelf een randje aan gehaakt voor een speels effect. Nu op de post naar Nederland!

woensdag 17 april 2013

Flower Power - 1

Deze week was ik op zoek naar patronen om bloemetjes te haken. Toen kwam ik dit leuke initiatief tegen van Atelier Valerie: ze zet steeds het patroon van een bloem op haar blog en nodigt ons uit mee te haken.
Dat heb ik gedaan! De patroontjes zijn heel duidelijk uitgelegd met een schema en ook nog uitgeschreven. Ideaal voor een beginnende haakster zoals ik.

Dit is het resultaat van de eerste drie bloemetjes, de Eenvoudige Bloem, de Gerbera Bloem en de Margriet Bloem. Van deze drie is de Margriet, die met het lichtgele randje, mijn favoriet.



Ik ben al benieuwd naar de volgende bloemen. Wie doet er mee?

maandag 15 april 2013

Is het al weekend?

Het is maandagochtend negen uur en ik ben mijn werkweek nu al beu. Ik heb nauwelijks de deuren open geslagen of ik wil ze al weer achter me op slot doen om toch nog te proberen iets leuks maken van deze zonnige dag. Maar dat zit er niet in. Mijn nieuwste personeelslid is niet komen opdagen de werklui zijn na meer dan een week nog steeds bezig met renovatie van het aangrenzende appartement waar de huisbazin woont. Ze moeten precies zijn op het tussenstukje waarover wij naar onze keuken lopen, het ligt nu vol met cement, gereedschap en cocakauwende werklui. De overlast zou twee dagen duren, het zijn er nu al zeker zeven.

Als ik even niet oplet zit er een mannetje stiekem de stenen vloer van onze patio open te bikken terwijl een klant tussen de herrie van het bikken en het grasmaaien op het plein probeert een skype gesprek te voeren. Een discussie erover voeren met de eigenaresse en verhuurster van het pand is geen optie. Dat heb ik vorige week al gedaan en liep op weinig goeds uit. Ik hou de klanten maar zoveel mogelijk in het voorste gedeelte, probeer de stof en het snerpende geluid van de tegelzager te negeren en hoop dat deze werkdag gauw voorbij is.

´s Middags gauw naar huis en verder aan mijn leuke haakprojectje: een babyponcho voor mijn pasgeboren nichtje. Een hoedje had ik al eerder gemaakt, al lijkt dat vrij groot uitgevallen maar dat is helaas niet te meten op afstand.